Et af de spørgsmål vi oftest får, når vi snakker om TC-GO.DK er,

Hvor meget data har jeg brug for?

Det er et ret essentielt spørgsmål når vi snakker datapakker, og det er faktisk meget få mennesker (læs: som regel kun nørder, som os selv), der egentlig ved hvor meget data de bruger om dagen/måneden.

Nedenfor har vi lavet en video, der fortæller hvor meget online du kan være for 20 GB

 
 

Det kan være meget svært at estimere hvor meget data, der bruges på f.eks. at streame en film, da det afhænger meget af den kvalitet du ønsker at se filmen i og om du har 100 forskellige apps kørende i baggrunden, der også lige skal opdateres, mens du sidder på facebook og kigger på andre videoer. Men en tommelfingerregel er trods alt,

at videoer kræver mere data end billeder, der igen kræver mere end tekst

Sådan hænger det meget simpelt sammen.

En e-mail eller en hjemmeside uden billeder, kræver en meget lille mængde data for at loade. Men i dagens Danmark forholder det sig således, at rigtig mange hjemmesider indeholder billeder og derfor vil det også være mere datatungt, at loade disse hjemmesider.

Videoer er sammensat af multiple klip eller billeder per sekund, og derfor vil der også blive brugt mere data. Derfor skal man også være opmærksom på, hvorvidt det er nødvendigt at se filmen lige netop i HD (High Definition)-det kan godt spise dine data relativt hurtigt.

Men hvad får du ud af dine GB?

Det er 1000 kroner spørgsmålet. For at sætte det lidt i perspektiv, så svarer 1 GB til:

  • 15.000 tekstbaserede e-mails

  • 5.000 Google Maps lokationer

  • 4.000 instagram billeder

  • 500 GIF billeder

  • 15 Lukas Graham sange

  • 1 episode af Game of Thrones i HD

Summen af dit dataforbrug er baseret på en række forskellige online aktiviteter - dit dag-til-dag forbrug ændrer sig måske over tid. Men ovenstående estimater gør det lidt nemmere at prioritere den måde, hvorpå du bruger din data og gør måske, at du ikke vælger at streame HD film hele tiden.

På din "egen side" på TC-GO.DK vil du i nærmeste fremtid kunne se, hvor meget data du bruger henover tid.