Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at antallet af mobile enheder kun bliver større og større

Mange af disse enheder (tablets fx.) har en "simkortindgang" for at kunne tilgå det mobile bredbånd, selv uden for tilgængeligt trådløst internet. Det er som udgangspunkt rigtigt smart, men ofte også dyrt, da en iPad med simkortindgang, er op til 1.000 kr. dyrere, sammenlignet med en iPad uden simkortindgang. Derudover er der altid et abonnement i halen på et simkort, hvis man vil kunne bruge funktionen fra start.

Tilbage i 2003 var vores salgschef, Søren Pedersen, i Sydkorea, hvor de på forbrugersiden er meget langt fremme, rent teknologisk. På daværende tidspunkt var det ganske normalt, at have minimum to mobiltelefoner (...om det kan man så mene, hvad man vil), en tablet og en computer. Alt dette var online på samme tid via et lommemodem,  et såkaldt "MI-FI".


TC-GO.DK routere til mobilt bredbånd

Hvad er nu det?

Et MI-FI er et mobilt modem og en fiks lille sag, der kan oprette et WIFI til alle dine enheder, så du kan tilgå det mobile bredbånd og surfe når du er på farten, i sommerhuset, i campingvognen eller måske på båden.

Den mobile router, der benyttes hos TC-GO.DK, er en Huawei e5577 inklusive et genopladeligt batteri, med op til 6 timer driftstid og 200 timer standbytid. Et MI-FI har, grundet sin størrelse, nogle begrænsninger i forhold til en "normal" router, bl.a. er antennen knapt så god. Det smukke er dog, at i det tilfælde at forholdene for det mobile bredbånd ikke så gode, kan TC-GO.DKs lommemodem udstyres med en ekstern antenne og forstærke signalet markant.

Er du på farten giver det god mening, at have et mobilt modem med, så hele familien kan være online på samme tid. Huawei e5577 kan have op til 11 samtidige brugere, hvilket burde række til de fleste familier (dog vil modemets batteritid sænkes i takt med antallet af brugere)


Har man overhovedet behov for et MI-FI?

Den kvikke og IT kyndige vil muligvis sige "jeg bruger da bare min telefon som hotspot".

Det kan man naturligvis godt og det virker sikkert også ganske udmærket i visse tilfælde, MEN der er en række fordele og ulemper forbundet med det:

Fordele ved at bruge telefonen som hotspot:

  • Skal ikke købe mere udstyr
  • Kun have telefonen med

Ulemper ved at bruge telefon som hotspot:

  • Batteritiden stærkt forringet
  • Telefonen skal både kunne bruges til tale, data og sms – modem kun data
  • Meget afhængig af, at telefonen hele tiden er i nærheden af de personer, der har brug for at kunne komme på
  • Rækkeviden på telefonen er kortere end ved brug af modem
  • Ingen mulighed for forstærkning/ekstern antenne