Der er rigtig mange, der har hørt om mobilt bredbånd, men hvad er det nu lige forskellen er på det, og så det almindelige bredbånd? Det kan være svært at skelne mellem disse to begreber, men helt kort, så kan man sige, at hvis man er en person, der bruger sin computer meget uden for husets fire vægge eller har et varierende dataforbrug, så skal man vælge en mobil bredbåndsforbindelse.

MOBILT BREDBÅND

Ved mobilt bredbånd forstås, at man typisk tilslutter internettet via en enhed, USB stik, router eller mobiltelefon der kan læse etsimkort.

Hos TC-GO.DK tilbyder vi kun mobilt bredbånd og helt uden abonnement og med fem forskellige datapakker. TC-GO.DK er oplagt for dig, der er i sommerhus engang imellem, gerne vil tilbyde dine lejere i dit sommerhus internet (som de selv betaler for) eller dig, der har et variabelt dataforbrug.

Med et mobilt bredbånd fra Tc-Go undgår du, at skulle betale for en fast høj månedspris for det data du ikke anvender (alle datapakker holder tre måneder) og der er ingen krav om genkøb af data. Det koster ikke et minimumsbeløb om måneden at have TC-GO.DK, uanset om du så er på nettet eller ej eller har købt en datapakke. Vi dækker længere ud end til vandkanten i Danmark og kan tilbyde 4G internet selv i de yderste områder, da vi har et team af professionelle installatører, der monterer udendørsantenner, der kan forstærke dit mobilsignal væsentligt, hvis du har behovet.

ADSL BREDBÅND/KABEL BREDBÅND

ADSL bredbånd fungerer via dit helt normale telefonstik. Med et almindeligt ADSL bredbånd kan man få internet med en lang række forskellige hastigheder.

Et kabel bredbånd leveres via et coaxial-kabel, der typisk også leverer dit tv-signal. Derfor er det også muligt at få bredbånd via din tv-udbyder og denne type forbindelse vil typisk kunne leveres med højere hastigheder end ADSL bredbånd (som nævnt ovenfor).

I Danmark udbydes bredbånd gennem flere forskellige udbydere og til en meget varieret pris - dog alle med et månedligt abonnement. Der er dog rigtig mange steder rundt om i landet, hvor det stadig er ikke kan lade sig gøre at få en fast forbindelse og her er mobilt bredbånd fra TC-GO.DK en rigtig god mulighed!

FIBERNET

Den tredje mulighed er fibernet. Fibernet er den nyeste teknologi af de tre. Navnet kommer af, at forbindelsen transporteres gennem fiberkabler, som også kaldes lyslederkabler. Fiberkablerne er lavet af blandt andet glas, der sender din forbindelse igennem kablerne med lysets hastighed. Dette sikrer en meget hurtig forbindelse i høj kvalitet. Med en fiberforbindelse opnås en høj uploadhastighed, men også en høj downloadhastighed.
I Danmark er det specielt energiselskaberne der har udbredt fiberkablerne og selvom der er lagt mange kilometer fiberkabler i Danmark, så er det stadig kun en lille brøkdel af den danske befolkning der har mulighed for at få en fiberforbindelse.

JAMEN HVAD ER FORSKELLEN SÅ?

Hos TC-GO.DK har vi kun mobilt bredbånd og desuden er der hverken abonnement, gebyrer eller nogen bindingsperiode. Det er skræddersyet til dig i sommerhuset, dig i kolonihavehuset, til dig på båden eller hvis du bare har et varierende dataforbrug. Det kan sagtens erstatte både ADSL og fibernet, dog vil disse to modeller være at foretrække, hvis man betragter sig som "heavy user".